Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Filipijnen: Malapascua en Moalboal

Een fantastische combinatiereis naar de Filipijnen. Duik in de twee top locaties: Malapascua en Moalboal, op zoek naar Thresher haaien en walvishaaien!


Verblijf

Malapascua: Hippocampus Beach Resort
Het Hippocampus Beach Resort ligt aan het strand op het eiland Malapascua, op 35 minuten varen van Monad Shoal, een wereldberoemde duikplek. Het resort beschikt over gezellige kamers met een eigen balkon. De kamers, met een tweepersoonsbed of 2 single bedden, zijn in 2015 gerenoveerd en opnieuw ingericht en bieden een prachtig uitzicht op de oceaan of de tropische tuin. Ze zijn voorzien van airconditioning of een ventilator en een eigen badkamer. Het restaurant bevindt zich op het strand en serveert internationale gerechten. De gezellige Magellan's Bar serveert verfrissende cocktails, een uitstekende plek om je sterke onderwaterverhalen te delen met andere duikers.

Moalboal: Cabana Beach Resort
Het kleine, comfortabele resort ligt vlakbij het duikcentrum en er is een fijn zwembad, Alle kamers, met twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed, beschikken over een badkamer ensuite en AC. Op het terrein is een uitstekend restaurant te vinden, veel Filipijnse lekkernijen maar ook een groot aanbod aan Italiaanse gerechten. Een uitstekende plek om te verblijven.

Duiken

DUIKPAKKET: 20 DUIKEN

Malapascua
Duikcentrum Devocean Divers - 10 duiken

Het relaxte eilandje Malapascua is vooral bekend om de dagelijkse ontmoetingen met de zeldzame voshaai (Tresher Shark). Vroeg in de ochtend komen de voshaaien naar ondieper water om schoongemaakt te worden, soms vergezeld door mantaroggen. De voshaai is eenvoudig te herkennen aan de sierlijk lange staartvin. Maar Malapascua biedt ook andere uitstekende duikstekken met een rijkdom aan onderwaterleven; Gato Island of de duikstekken rondom Malapascua zelf waar je zeepaardjes, mandarijnvissen, zeeslangen en sepia’s kunt spotten. Er zijn enkele scheepswrakken te vinden, waarvan de bekendste het Dona Marilyn wrak is; een 100 meter lang passagiersschip dat tijdens een tyfoon in 1988 is gezonken. Door deze diversiteit aan onderwaterleven, gecombineerd met het aangename leven boven water, behoort Malapascua voor ons tot een van de meest ideale bestemmingen om te duiken in de Filipijnen.

Moalboal
Duikcentrum Savedra - 10 duiken

De duikspots rond Moalboal en Pescador Island behoren tot de beste in de Filippijnen. Een ontelbare hoeveelheid onderwaterleven, van het kleinste zeepaardje van een halve centimeter tot de grote walvishaai van 10 meter, je kunt het allemaal tegenkomen.

Pescador Island
Het eiland is beroemd om haar prachtige, grotendeels, ongerepte onderwaterleven. Dit kleine eiland is omringd door een ondiep rif en de rotswanden bestaan uit een massa van grotten, de meest dramatische daarvan is de majestueuze kathedraal Pescador (diepte ca. 35m), een grote onderwatergrot te bereiken via een 15 meter brede trechter. Je kunt hier ook genieten van een grote school van duizenden sardienen, een spectaculair gezicht.

Sunken Island
Een toffe spectaculaire duik voor ervaren duikers. Sunken Island is een onderwater hoogtepunt. Je vindt de hengelaarvis en Spaanse danseressen in dit gebied, maar ook grote scholen met jackfish, tonijn, barracuda’s, snappers en groupers, blauwe trekkervissen en makreel.

Inclusief

Vraag ons om de een vrijblijvende prijsopgave, de prijs is afhankelijk van de gekozen periode en de vluchtprijzen.

Prijs vanaf ca. € 1900,00 p.p.

  • Vlucht Amsterdam - Cebu v.v.
  • Alle transfers
  • Malapascua: 7 dagen/6 nachten in Hippoccampus Beach Resort, logies/ontbijt, duikpakket met 10 duiken
  • Moalboal: 7 dagen/6 nachten in Cabana Beach Resort, logies/ontbijt, duikpakket met 10 duiken

 

Exclusief

  • Huur duikuitrusting
  • Extra (nacht)duiken
  • Marine Park Fee: 100 PHP per duik (ter plekke)
  • Departuretax: ca. 550 PHP (ter plekke)
  • Alle overige uitgaven
  • Boekingskosten € 20,00 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.