Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Malediven: Dhigurah - Zuid Ari Atol

Beleef je ultieme duikvakantie! Ga mee duiken met walvishaaien en manta's, een onvergetelijke ervaring!! Prachtige witte zandstranden begroeid met palmbomen, een lichtblauwe hemel, een zee met een kleur wisselend van turkoois naar diepblauw/groen en uitgestrekte koraalriffen, waar driekwart van alle soorten rifvissen van de wereld te vinden zijn in alle kleuren van de regenboog. Het lijkt haast te mooi om waar te zijn, toch bestaat deze plek op aarde en jij kunt er naartoe!


Verblijf

Boutique Beach Diving Hotel Dhigurah

Het Boutique Beachhotel in Dhigurah beschikt slechts over 6 comfortabele kamers, alle kamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed, een buiten badkamer met regendouche/toilet en een balkon met uitzicht over de Indische oceaan. Er is ook een rooftop restaurant/bar Boutique Heaven waar je onder het genot van een (fris)drankje de wildste onderwateravonturen kunt delen met andere duikers.

Het hotel is gericht op duikers en het verblijf is gebaseerd op (soft) All Inclusive: ontbijt / lunch / diner, ongelimiteerd soft drinks en lokale sapjes zijn inbegrepen.

Er is geen alcohol beschikbaar op het eiland, maar tegen extra kosten kan Boutique Beach je naar een ander eiland brengen waar je in een resort een (prijzig) drankje kunt drinken. 

Duiken

Het duikgebied ligt midden in South Ari Atol, het gebied waar de walvishaai het meest voorkomt.

In 2014 heeft de British Whale shark conservation group, die zich ook op Dhigurah bevindt, maar liefst 215 walvishaaien geteld in dit gebied, waarvan slechts 8 vrouwtjes. De gemiddelde lengte van de walvishaaien was bijna 6 meter, dit maakt hen tot teenagers, de volwassen walvishaai kan maar liefst 8-9 meter groot worden, de walvishaaien zijn er in dit geboed het hele jaar. Ook kun je hier natuurlijk de majestueuze manta tegenkomen, de manta’s komen regelmatig in de lagoon van Dhigurah waar ze zich tegoed kunnen doe aan een planktonmaaltijd.

Op slechts korte afstand van Dhigurah bevindt zich het manta poetsstation Rangali, waar je soms niet 1 maar wel 5 manta’s tegelijk kunt bewonderen. Wil je zeker zijn van walvishaaien en manta’s dan is dit de plek waar je naar moet. Om te zorgen dat je voldoende duiken kunt maken is deze reis inclusief een riant duikpakket met maar liefst 24 duiken, je kunt tot 3 duiken per dag maken. De duikgidsen weten precies waar ze moeten zijn en zullen hun uiterste best doen je het mooiste onderwaterleven van de Zuid-Ari Atol te laten zien.

Duikpakket: 24 duiken (tot 3 duiken per dag)

Inclusief

Prijs: v.a. € 3000,00 p.p.

  • Vlucht Dusseldorf - Male
  • Binnenlandse vlucht Male - Dhigurah
  • Alle transfers
  • 11 dagen/10 nachten verblijf in Boutique Beach Diving hotel, tweepersoonskamer
  • Verzorging op basis van (soft) All Inclusive, alle maaltijden, snacks, soft drinks en lokale sapjes
  • Duikpakket met 24 duiken (tank / lucht / lood / transfers / duikgids)

Exclusief

  • Visum (bij aankomst op Male)
  • Huur duikuitrusting
  • Alle overige uitgaven
  • Boekingskosten € 20,00 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.