Tel. 06 42161517 / 06 26734735 - duikreizen@souldivers.nl

AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Tanzania - Zanzibar

LAST MINUTE

Ontelbaar veel rifvissen, dolfijnen, schildpadden, rifhaaien, spookmurenes, vuurpijlvissen, chevron barracuda's, geelvintonijnen, enorme zeebaarzen, je vindt het allemaal in Zanzibar. Een uitstekende duikbestemming met duiklocaties voor elk niveau duiker. Ook voor de beginnende duikers zijn hier meer dan voldoende duiklocaties. En wanneer je nog niet kunt duiken; ook het behalen van je PADI Open Water duikbrevet behoort tot de mogelijkheden. Duik in de onderwaterwereld van Zanzibar en laat je betoveren!


Reisgegevens

Vertrek datum:30-04-2022Retour datum:10-05-2022
Reisduur:11 dagen
Prijs p/p:€ 1125

Verblijf

Duiken in Zanzibar

Ben je op zoek naar rust, een kleinschalig verblijf met een ongedwongen sfeer, een prachtige omgeving en natuurlijk mooie duiken, dan wordt dit jouw volgende duikvakantie.

Tamani
Je verblijft in Tamani Annex, direct aan het strand in Matemwe, vlakbij de bekende Mnemba atol aan de noordoostkust van Zanzibar waar je prachtige duiken kunt maken.

Tamani Annex beschikt over 8 kamers, 4 kamers met een tweepersoonsbed en4  kamers met twee eenpersoonsbedden, een badkamer en een balkon of terras. Er is ook een heerlijk verkoelend zwembad te vinden met ligstoelen tussen het groen. 

Het verblijf is gebaseerd op logies/ontbijt, maar je kunt ter plekke ook genieten van de kookkunsten van de chef-koks, zij verzorgen elke dag een heerlijke lunch en diner tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Er wordt ter plekke wordt geen alcohol geschonken, maar op korte loopafstand zijn er diverse gelegenheden te vinden waar je een drankje kunt doen.

Je kunt relaxen op je terras/balkon, bij het zwembad of op het strand waar je ’s avonds kunt genieten van de prachtige sterrenhemel. Tamani is een heerlijke plek om je vakantie door te brengen. Ook als je niet wilt duiken is deze reis een dikke aanrader.

Tamani Foundation
De Tamani Foundation is ontzettend inspirerend, een non-profit organisatie dat onderwijs aanbiedt aan kinderen en jongvolwassenen. In het Tanzaniaanse schoolsysteem wordt in het basisonderwijs les gegeven in de taal Kiswahili maar in het voortgezet onderwijs worden de lessen verzorgd in het Engels, met als gevolg dat meer dan de helft van de kinderen geen aansluiting vindt in het voortgezet onderwijs wat hun toekomstmogelijkheden zeer beperkt. Om deze kloof te dichten, biedt de Tamani Foundation onderwijs in de Engelse taal aan kinderen van 4 -17 jaar. Voor jongvolwassenen wordt, in een zelfgestuurde leeromgeving, gewerkt aan de Engelse taal en computervaardigheden, in de hoop dat zij een betere basis krijgen in o.a. de bloeiende, toeristische sector.

Alle winst die gemaakt wordt met de verhuur van de accommodatie komt ten goede aan de Tamani Foundation, wij dragen hier graag aan bij.

Duiken

Duiken met One Ocean Divers

Het water in Zanzibar heeft het hele jaar door een constante watertemperatuur ca. 27-28 graden, erg comfortabel duiken dus. Naast Tamani ligt duikcentrum One Ocean Divers, de professionele  duikgidsen zullen er alles aan doen je het mooiste onderwaterleven van Zanzibar te laten zien, misschien kom je nog wel dolfijnen tegen!

Je kunt je eigen duikpakket samenstellen, de duiken zijn nog niet meegenomen in de reissom, inbegrepen zijn in ieder geval 2 duiken bij Mnemba Atol, duikgids, transfer naar de duiklocaties, tank/lucht/lood, bij boeking van de reis kun je aangeven voor welk duikpakket je kiest..

Zoals op alle duiklocaties varieert de diepte per duikstek. Op bijna alle duikstekken kun je binnen de limieten van het recreatieve duiken terecht. Het zicht is goed tot uitstekend, dit geldt voor alle duikstekken in Zanzibar aan de Indische Oceaan, het zicht kan zelfs ruim 30 meter bedragen. Ook de stroming verschilt per locatie. Het varieert van bijna helemaal geen stroming tot aan sterke stroming bij de duikstekken die iets verder in zee liggen. Je bent hier vlakbij de evenaar en dat betekent dat de watertemperatuur vrij constant is, ongeveer 26- 27º C.

Wat kom je tegen onder water?
Je kunt gaan duiken in prachtige koraaltuinen, langs steile wanden, je kunt barracuda's, tonijnen, murenes, octopussen en verschillende haaien, roggen en dolfijnen tegenkomen, je vindt het allemaal in dit onderwaterparadijs.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Zanzibar v.v.
 • 8 kg handbagage / 2 * 23kg ruimbagage
 • Alle transfers
 • 11 dagen/10 nachten verblijf in Tamani (gebaseerd op 2 personen per kamer)
 • Verzorging op basis van logies/ontbijt

Exclusief

 • Visum Tanzania ( € 40,00 - digitaal aanvragen, www.tanzania.nl)
 • Duikpakket naar keuze, geef bij boeking het gewenste aantal duiken door:
  - 2 duiken: € 110 
  - 4 duiken: € 200 
  - 6 duiken: € 270 
  - 8 duiken: € 360
  - 10 duiken: € 450
 • Toeslag eenpersoonskamer (op aanvraag)
 • Huur duikuitrusting (€ 15 per duikdag, op aanvraag)
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20,00 per factuur
 • Bijdrage SGR € 10,00 p.p.

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.