Tel. 06 42161517 / 06 26734735 - duikreizen@souldivers.nl

AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Italië - Sardinië

Het Nationaal Park van de Maddalena Archipel beslaat een gebied van ruim 12.000 hectare zee en land. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere eilanden en 20 kleine eilandjes, een fantastische duikbestemming.


Verblijf

De kust van Palau is grillig gevormd en de wind, die al eeuwenlangs langs de rotsen waait heeft hier artistieke vormen gecreëerd. De bekendste rots is de 122 meter hoge Roccia dell’Orso, de “Berenrots”. Deze rots , die hoog boven Palau uittorent, heeft onmiskenbaar de vorm van een beer, met name de zonsondergang vanaf deze rots is een waar spektakel. Verder zijn er forten uit de 18e eeuw te bezichtigen en je kunt met de zogenaamde “Trenino Verde” dwars door de dichte Mediterrane begroeiing langs plaatsen waar geen auto kan komen. Het historische centrum van Palau is een aangename plek om de avond door te brengen. Je vindt er restaurants met lokale specialiteiten en verse vis, winkeltjes met souvenirs en handwerk.

Appartementen Le Perle

Op korte loopafstand van het duikcentrum ligt het nieuwe appartementencomplex Le Perle, het beschikt over goed ingerichte appartementen met een woonkamer en een slaapkamer, een kitchenette met koelkast, een BBQ-plek en natuurlijk is er ook een lekker zwembad. Geen zin om boodschappen te doen, het complex biedt ook een handige boodschappenservice. In de directe omgeving van Le Perle vind je ook een aantal prima restaurants en gezellige barretjes.

Duiken

Maddalena Archipel

Het Nationaal Park van de Maddalena Archipel beslaat een gebied van ruim 12.000 hectare zee en land. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit zeven grotere eilanden en 20 kleine eilandjes. Voor een impressie van het duiken ter plekke kunnen we je het best verwijzen naar een video over Maddalena op YouTube .

Maddalena is een waar paradijs voor duikers (en niet-duikers).

De duikstek "Secca del Papa", waar je meestal twee duiken maakt, is een van de beroemdste duikstekken ter wereld en echt waar, alle duiklocaties bij de eilanden zijn van bovengemiddeld niveau. Je vindt er grotten, drop-offs met koraal en je wordt voortdurend omgeven door allerlei soorten onderwaterleven. De Maddalena archipel  en Bonifacio Strait is een breed gebied met een maximale diepte van 70 meter. Dit gebied is broedplaats van onderwaterleven, je duikt langs rotsen, drop offs, overhangs, grotten allemaal bewoond door o.a. murenes, tandbaarzen, steenvissen, octopussen, krabben, kreeften en slakken. Ook ligt er een interessant wrak, Angelika, een cargoschip, op een diepte van 15-21 meter en vlak daarnaast vind je ook nog een bommenvliegtuig uit de Tweede wereldoorlog op een diepte van 22 meter.

Nautilus is een 5* PADI Dive resort, zij staan bekend om haar professionaliteit en goede kennis van de duiklocaties. Elke ochtend staat je duiksetje klaar op de boot, er worden 2 duiken in de ochtend gemaakt met een interval van een uur waarin je kunt genieten van een kop thee met wat lekkers. Er zijn 40 duiklocaties rondom Palau, Maddalena en het eiland Lavezzi bij Corsica. De meeste duiklocatiekunnen binnen 5 tot max. 50 minuten met de duiikboot bereikt worden.

Sardinië is een uitstekende duikbestemming op slecht 4 uur vliegen, je duikt in een zeer afwisselend onderwaterlandschap met uitbundig onderwaterleven, de watertemperatuur is in juni ca. 20 graden en je hebt onder water een zicht van ca. 20-40 meter. Wat ons betreft een echte aanrader!

Duikpakket: 10 bootduiken 

Voor de duiklocaties Angelika Wreck, Lavezzi, Razzoli, Monaci en Barretinelli geldt een toeslag van € 15,00 per duik, ter plekke te reserveren.I

Inclusief

Prijs is gebaseerd op verblijf in een gedeeeld appartement met 2 personen. 

  • Vlucht Amsterdam - Olbia v.v.
  • Alle transfers
  • Verblijf in een apartement in Le Perle op basis van logies
  • Duikpakket met 10 (boot/kant)duiken (tank/lucht/lood/duikgids)

Exclusief

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.