Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Bonaire

Bonaire; dit prachtige eiland ligt in het zuidelijke deel van de Caribische zee voor de kust van Venezuela.  Een tropische sfeer, prachtige natuur, warm, helder water om in te duiken met gevarieerd onderwaterleven zoals o.a. schildpadden en de indrukwekkende tarpons.

Maar ook wanneer je niet wilt duiken is Bonaire een heerlijke vakantiebestemming. Je verblijft in een nieuw appartement met een zwembad en op ca. 5 minuten loopafstand van het charmante plaatsje Kralendijk met haar restaurants, bars en cafés, een heerlijke plek voor je afterdive drankje.

Duiken in Bonaire is geweldig, laat je verrassen door de prachtige onderwaterwereld van Bonaire.


Verblijf

Dormio Village

Een nieuw, kleinschalig appartementencomplex op korte loopafstand van het gezellige  plaatsje Kralendijk, rustig gelegen en er is een fijn zwembad.

Je verblijft in een comfortabel appartement met een gemeubileerde patio. Het appartement beschikt over een zitkamer met flatscreen TV en eetruimte, een slaapkamer, een badkamer met douche/toilet, een goed uitgeruste keuken met koelkast, vaatwasser, keukengerei. Gratis WiFi.. Dit verblijf is een echte aanrader!

dormio0

Duiken

Duikpakket: 6 dagen onbeperkt, onbegeleid duiken inclusief Nitrox
Extra duikdagen zijn ter plekke te boeken.

Bonaire is 40 km lang en 5 tot 12 km breed. De gemiddelde temperatuur is 27.8 graden en de gemiddelde watertemperatuur 26.7 graden. Er zijn 86 officiële duikplekken die worden aangegeven met gele stenen langs de kant van de weg. Iedereen die gebruik maakt van de wateren rond Bonaire moet een 'nature tag' aanschaffen. Voor duikers kost deze tag $ 25. Met dit geld wordt het National Marine Park onderhouden. Zij herstellen en onderhouden de ecosystemen en beschermen de culturele en historische rijkdommen.

In de kristalheldere wateren rondom het eiland zwemmen zo’n 470 verschillende vissoorten. Denk hierbij aan papegaaivissen, trompetvissen, schoolmeesters, sergeant-majoors, vlindervissen, maar ook barracuda’s en tarpons behoren tot de vispopulatie. Doordat er op de vissen in de Caribische Zee al tientallen jaren niet meer wordt gejaagd, zijn ze meestal niet schuw. Behalve de vele vissen zijn er zeeschildpadden, roggen en zeekomkommers te zien. Als je geluk hebt kun je zelfs een walvishaai of een groep dolfijnen tegenkomen! In de betoverende onderwaterwereld van Bonaire groeien 55 koraalsoorten en het eiland is omgeven door koraalrif dat bij de kustlijn begint en zich uitstrekt tot 300 meter buiten de kust. 
 
Hoewel alle duikplekken op Bonaire prachtig zijn, wordt Karpata gezien als één van de mooiste. Karpata staat bekend om de adembenemende panorama’s. Een andere schitterende duikplek is Hilma Hooker. Dit wrak ligt in het zuiden van Bonaire, tegenover de beroemde zoutpannen. Hilma Hooker is vernoemd naar het smokkelschip dat daar in 1984 tot zinken is gebracht. Het wrak ligt tussen twee riffen en biedt een onderkomen aan vissen als tarpons, barracuda’s en alen.

Inbegrepen is de autohuur voor de gehele periode, gebaseerd op 2 personen per auto.

spotted eagle ray

Duikcentrum WannaDive

Duikcentrum Wannadive, met wie wij al jaren samenwerken, biedt de perfecte service om het de duiker nog eenvoudiger te maken. De drie gemakkelijke pick-up en drop-off punten voor duikflessen zijn daar een voorbeeld van. Voor ons het beste duikcentrum op Bonaire!

Je kunt 6 dagen zoveel duiken als je maar wilt, je rijdt met de pick-up naar een van de vulstations, haalt je tank op en plonzen maar! 

Er worden onderling afspraken gemaakt waar er gedoken gaat worden, we vinden het ook leuk als er 's avonds gezamenlijk ergens gegeten kan worden, of misschien wil je zelf wel een keer koken! Alles is mogelijk en niets moet, het is jouw vakantie!

Inclusief

Vraag ons om een vrijblijvende prijsopgave..

  • Vlucht Amsterdam - Bonaire v.v.
  • Verblijf in Dormio Bonaire Village
  • Verzorging op basis van logies
  • 6 dagen onbeperkt, onbegeleid duiken, inclusief tank, lucht, lood en Nitrox
  • Autohuur voor de gehele periode (2 personen per auto)

Exclusief

  • Huur duikuitrusting (op aanvraag)
  • Marine Park Fee $25 (ter plekke)
  • Alle overige uitgaven
  • Boekingskosten per factuur € 20,00

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.