Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Mozambique - Tofo

Mozambique mag gelden als een nieuw ontdekt duikparadijs. Met name de walvishaaien en manta’s maken Mozambique tot een trekpleister in  opkomst. Mozambique is een paradijs voor elke duiker (en snorkelaar). Voor de kust liggen koraalriffen met ontelbare kleurige vissen op je te wachten. In de periode van deze reis is de kans groot dat je bultrugwalvissen tegen komt.

Het mooie duiken, de overweldigende schoonheid van Tofo en een verrassend mooi verblijf maken Mozambique tot een fantastische vakantiebestemming voor duikers.

 


Verblijf

Varandas do Indico

Deze accommodatie in Praia do Tofo ligt op ca. 10 minuten lopen van het duikcentrum Peri Peri Divers. De bungalows zijn prachtig gelegen in de duinen, zijn comfortabel ingericht, beschikken over een kingsize bed, badkamer met douche/toilet en een terras met direct uitzicht over de Indische oceaan, een prachtige plek om te verblijven.

Een lekker zwembad mag natuurlijk niet ontbreken. Er is ook een gezellige bar en een restaurant waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Elke ochtend staat er een lekker ontbijt voor je klaar.

De accommodatie beschikt over een 24-uursreceptie en een cadeauwinkel. Deze accommodatie scoort ook het beste op prijs/kwaliteitverhouding in Praia do Tofo! Gasten krijgen meer voor hun geld ten opzichte van andere accommodaties in deze omgeving.

varandasdoindico

Duiken

Duikcentrum Peri Peri Divers
Duikpakket: 5 dagen duiken met 2 duiken per dag

Duikcentrum Peri Peri Divers staat bekend als het beste duikcentrum van Tofo. De organisatie en duikgidsen zijn zeer professioneel en zullen er alles aan doen om je het mooiste onderwaterleven van Mozambique te laten zien.

Het duiken in Mozambique is fantastisch, het zicht varieert van 10-30 meter met een watertemperatuur die varieert tussen 23-28 graden. Bij de duiklocatie Manta Reef heb je 80% kans op manta’s en het onderwaterleven is uitzonderlijk mooi.

MANTA

Walvishaaien kun je het hele jaar door treffen en door de aanwezigheid van enkele 'cleaner stations' voor de kust van o.a. Tofo kunnen ook de manta’s het hele jaar door bewonderd worden. Er is een uitbundig onderwaterleven met o.a. trompetvis, tonijnen, yellowtails, barracuda’s, spaanse danseres, kreeften, bannerfish, morenes (honey combed/ spotted), duivelsroggen, pijlstaartrog, potatogroupers, schorpioenvis, lionfish, anemoonvisjes, papagaaivis, hengelaarsvissen, octopus enz. Je kunt het allemaal tegenkomen.

Alle duiken worden uitgevoerd in semi-opblaasbare zodiacs en het is even hard buffelen bij de lancering van de zodiac vanaf het strand. Het zicht varieert van 10 tot 40 meter. De watertemperatuur schommelt tussen de 22 en 28 graden, wij advisereneen 5 mm natpak te dragen tijdens de duiken.

De beste duiktijd is van april tot oktober, Mozambique heeft dan een bijzonder aangenaam klimaat: warm en droog, afgekoeld met zwoele zeewinden (en af en toe een klein buitje).

Walvissen bij Mozambique
Wanneer de walvissen (humpbackwhales) jongeren gaan krijgen of op zoek gaan naar een partner, dan trekken deze zoogdieren massaal naar de warmere wateren. Zo trekken er ook jaarlijks honderden walvissen richting het gebied voor de kust van Mozambique. De eerste walvis komt rond juni de wateren verkennen. De laatste vertrekt begin november weer richting de zuidpool. Naast de bultrug komen er ook andere soorten walvissen voor. Denk daarbij aan de zuidkaper en de minkewalvis. 

Beste tijd voor bultrugwalvissen: juni - oktober / Beste tijd voor zuidkapers: juni - december 

whalemozambique

Inclusief

De prijs is gebaseerd op verblijf met 2 personen.

 • Vlucht Amsterdam - Johannesburg v.v.
 • Overnachting in Johannesburg
 • Vlucht Johannesburg - (Maputo) - Inhambane v.v.
 • Transfers van Inhambane - Tofo v.v.
 • 10 dagen/9 nachten in een tweepersoonsbungalow bij Varandas do Indico
 • Verzorging op basis van logies/ontbijt.
 • Duikpakket: 5 dagen duiken met 2 duiken per dag (/duikgids / tank / lucht / lood

Exclusief

 • Visum Mozambique (www.visumdienst.nl of bij de ambassade van Mozambique)
 • Huur duikuitrusting € 5,00 per duik
 • Far Reef toeslag
 • Verblijf in 1-persoonsbungalow
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20,00 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.