Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Liveaboard Soedan

Soedan was voor de splitsing het grootste land van Afrika en heeft ca. 17 miljoen inwoners, je vindt er zowel de Arabische als de Afrikaanse cultuur. Soedan bestaat voor een groot gedeelte uit onherbergzame gebieden, savannen, moerassen, gebergten en woestijnen.

Onderwater is het echter een waar paradijs. Soedan is één van de meest ongeschonden duikgebieden ter wereld. Duikers die beslissen om deze reis te maken zullen verstomd staan van de onderwaterpracht, zowel de riffen als het leven er rondom.

Een liveaboard is de perfecte manier om van al deze schoonheid ten volle te kunnen genieten.

Let op: Het aantal reizen naar Soedan is gelimiteerd, door de beperkte hoeveelheid beschikbare vliegtuigstoelen en het gelimiteerde aantal boten is een reis snel vol geboekt.

 


Verblijf

MY Seawolf-Dominator 

Het jacht is  36 meter lang en 8,5 meter breed en is volledig gemoderniseerd in februari 2017. Dominator beschikt over 8 tweepersoonscabines op het benedendek, 3 suites op het bovendek en 1 cabin met twee enkele bedden. Alle cabines hebben een eigen badkamer & toilet, een minibar en een individueel regelbare airconditioning.

Het jacht biedt plaats aan 24 duikers. De salon en eetzaal beschikken over AC.  Er is flatscreen TV en een muziek/DVD entertainment systeem en het zonnedek, met ligstoelen, biedt genoeg ruimte om te ontspannen en te genieten van het zonnetje.

Aan boord zijn twee Bauer compressoren om de tanks te vullen. Voor duikers met het juiste brevet is duiken met Nitrox (verrijkte lucht) 32% beschikbaar (tegen betaling)

Duiken

(Hamer)haaien
Soedan is vooral bekend om zijn (hamer)haaien en manta's die soms in scholen van 5-20 exemplaren te zien zijn. Rifhaaien, de oceanic whitetips, grijze rifhaaien en hamerhaaien zijn op jacht naar prooi of patrouillerend over de riffen. Manta's maken loopings voor het plnakton. Ook worden er regelmatig scholen barracuda's op de plateaus waargenomen. Wat het duiken in Soedan nog boeiender maakt, is dat de koraalriffen nog onaangetast zijn en al even adembenemend als het onderwaterleven.

whitetip shark

Jacques Cousteau – Sha’ab Rumi
Jacques Cousteau ging in 1963 op expeditie naar Soedan om het onderwaterleven in de Rode Zee te bestuderen, je kunt bij Sha’ab Rumi duiken naar de overblijfselen van het onderwaterkamp, Precontinent II. Er is niet zoveel onderwaterleven maar de metalen restanten die onderdeel waren van het kamp en nu zijn bedekt met prachtig aangroeiend koraal, een duikje zeker waard.

Wrakken 
Het 155 meter lange schip Umbria, gezonken in 1940, is nog redelijk goed intact en is inmiddels prachtig begroeid met zowel harde als zachte koralen. Op heel veel plaatsen kan je het wrak in, ook in de ruimen waar de vliegtuigbommen hoog opgestapeld liggen, maar ook aan de brug en aan de machinekamer kan een bezoek worden gebracht, een wrak dat van alles te bieden heeft. Een bezoek is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Inclusief

Heb je zin in een liveaboard in Soedan, vraag ons om een prijsopgave.

 • Vlucht Amsterdam - Dubai / Dubai - Port Soedan v.v
 • Transfers van vliegveld - liveaboard v.v.
 • 8 dagen/7 nachten Liveaboard Soedan in gedeelde cabin met ensuite badkamer
 • Verzorging: 3 buffetmaaltijden per dag
 • Snacks, fruit, water, koffie/thee 
 • Duikpakket: 3 - 4 duiken per dag (tank/lucht/lood)

Exclusief

 • Huur duikuitrusting

 • Ter plekke te voldoen:
  - Visum: € 155
  - Meet & assist, transfers, diving permit  $ 187
  - Service charge € 50

 • Frisdranken en alcohol aan boord

 • 15 Lt tank: € 75 per week

 • Alle overige uitgaven

 • Boekingskosten € 20 per factuur

   

   

 

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.