Tel. 06 42161517 / 06 26734735 - duikreizen@souldivers.nl

AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Komodo: Liveaboard Adelaar (SUPER DE LUXE)

Luxe liveaboard SY Adelaar

Deze liveaboard is geschikt voor duikers die op zoek zijn naar bijzondere luxe en hoge kwaliteit.

SY Adelaar bied je de kans om naar afgelegen eilanden van Indonesië te reizen  en te duiken op de meest fantastische plekken o.a. Komodo National Park. Het zeiljacht Adelaar is een prachtig gerestaureerd, honderd jaar oude, traditionele Nederlandse schoener en zij heeft er een nieuwe transformatie op zitten.

Het is ons een eer je een heel nieuw concept aan te bieden; een luxe liveaboard met SY Adelaar in Indonesië.


Verblijf

LIVEABOARD DE ADELAAR (11 dagen/10 nachten)

De Adelaar beschikt over slechts 4 bijzonder ruime en luxe tweepersoons cabins, elk met ensuite badkamer en alle faciliteiten van een luxueus boutique hotel. Voel je thuis in je eigen privé oase. Er kunnen maximaal 8 gasten aan boord verblijven.Het maximaal 

Alle cabins zijn stijlvol gedecoreerd, elk in een verschillend thema, gebaseerd op het rijke culturele erfgoed van de Indonesische eilanden. De leefruimte huist een lounge, bar en dinerruimte die de gehele dag aan uw behoefte voldoen. Het is de perfecte plaats om samen te komen, om van uw maaltijden te genieten, om te praten over de gebeurtenissen van de dag of gewoon lekker uit te rusten met een goed boek.

Het bovendek heeft een grote zitplaats onder een breed zonnescherm. Het voordek is uitgerust met comfortabele kussens om te relaxen en te zonnebaden. Moderne navigatie instrumenten, een volledige veilgheidsuitrusting, een compressor en een bekwame, ervaren crew verzekeren je een super duikreis.

adelaar5

Duiken

Duiken in Komodo en Sangeang

Duiken in de ongerepte wateren van de Komodo eilanden aan boord van de Adelaar is een unieke ervaring. De beschermde riffen in en rond het Komodo Nationale Park bieden duiken van wereldklasse. Boordevol levendige kleuren en bruisend kleurrijk onderwaterleven. Er staan dagelijks 3 duiken gepland en een nachtduik onder begeleiding van een ervaren duikgids.

De enorme Indonesische archipel strekt zich uit over honderden kilometers langs de beroemde ‘Ring of Fire’ en kent een rijke culturele verscheidenheid. We gaan zeilen en duiken van Bali langs de Nusa Tengarra eilandengroep en verder tot aan Papua Nieuw Guinea

Duiken rond het vulkanische eiland Sangeang kent zijn gelijke niet. De zwarte zandbodem heeft een dramatisch effect door het contrast met de kleurenrijkdom van het koraalrif. Sangeangs riffen zijn gastheer voor een zeldzame variëteit van pygmee-zeepaardjes, hengelaarvissen, spookpijpvissem, platwormen en heel assortiment aan kleurrijke naaktslakken. Deze site is een droom voor macro-fotografen.

komodomanta

Komodo National Park
Maagdelijke koraalriffen, manta’s en zwermen vis…Spotten van manta’s, mobula’s en addelaarsroggen brengen zelfs de meest doorgewinterde duiker in vervoering. Jagenda grijze haaien, makrelen, tonijnen, reuze horsmakrelen en barracuda’s, er is genoeg keuze om rillingen te veroorzaken bij elke fan van grote vis.

De plaktonrijke wateren van de Indische oceaan stromen, maken de omgeving rond Zuid-Rinca één der rijkste in de biodiversteit: zachte gele koralen drapren volledige wanden, briljant gekleurde harde en zachte koralen bedekken een onderzeese berg, vissen van elke voorstelbare soort hangen met massa’s in de stroming. Perfect gecamoufleerde hengelaarsvissen, kleurrijke zee-appels, naaktslakken en vuur zee-egels met hun Coleman garnaal, allen zijn thuis op deze riffen.

Inbegrepen: Excursie naar de draken van Komodo
Een trip naar Komodo is niet compleet zonder een excursie naar het hart van de eilanden. Het zien van de enorme prehistorische Komodo varaan in zijn natuurlijke omgeving is een onvergetelijke ervaring. De draken overleefden hier duizenden jaren en komen nergens anders ter wereld voor.

routeadelaar

Inclusief

Prijs: vanaf € 4895,00 p.p.

(De prijs is gebaseerd op verblijf met 2 personen in Stateroom 4)

 • Vlucht Amsterdam - Denpasar
 • Overnachting in Denpasar - Harris Tuban Bali hotel 
 • Transfer naar/van SY Adelaar
 • Liveaboard SY Adelaar (11 dagen/10 nachten)
 • Verzorging op basis van Vol Pension 
 • Duikpakket met 22 duiken

Exclusief

 • Overige transfers
 • Upgrade: Stateroom 2 en 3: € 445,00 p.p. / Mastercabin: € 920,00 p.p. (op aanvraag)
 • Nitrox: € 180,00 per trip of € 10,00 per tank
 • Komodo Park Fees: € 135,00 p.p. (ter plekke, Komodo National Park, Satonda, Moyo)
 • Fuel Surcharge: € 6,00 - € 15,00 p.p.p.d. (ter plekke, afhankelijk van brandstofprijs)
 • Tip voor de bemanning
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.