Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Egypte: Ras Mohammed + mini Liveaboard

Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie.

In deze duikvakantie maak je een liveaboard van 4 dagen/3 nachten naar de mooiste wrakken en riffen van de noordelijke Rode Zee, natuurlijk ga je ook duiken op de Thistlegorm. Ook ga je 3 dagen bootduiken in de omgeving van Sharm el Sheik - Ras Mohammed, een geweldige gevarieerde duikvakantie.

Vraag ons om een vrijblijvende prijsopgave.


Verblijf

Oonas Dive Resort

Een uitstekend resort in Naama Bay met slechts 20 comfortabele kamers, een verademing t.o.v. de grote all-inclusive resorts.

Het resort beschikt ook over een uitstekend duikcentrum: Oonas Dive Club, een mooie combinatie voor een fijne duikvakantie.

Je verblijft in een comfortabele tweepersoonskamer (double of twin bedden) met badkamer, en je kamer beschikt over een ruim balkon met uitzicht over zee. Je verblijf op basis van logies/ontbijt, er is een prima restaurant aanwezig maar in de omgeving vind je ook diverse restaurants.

Reviews Oonas Dive Resort

Duiken

Duikpakket met 6 bootduiken in en rondom Ras Mohammed + een mini liveaboard van 4 dagen/3 nchten met King Snefro. De mooiste duiklocaties van de noordelijke Rode Zee inclusief duiken in het wrak Thistlegorm.

Liveaboard King Snefro 5 
King Snefro 5 is gebouwd in Alexandrië in 1999 en is in 2011 geheel gerenoveerd. Het schip is 22 meter lang en er kunnen maximaal 10 gasten aan boord verblijven. Je verblijft in een gedeelde cabin, enkele cabins beschikken over een eigen badkamer, andere cabins delen een badkamer. Elke cabin beschikt over airconditioning. Er is een ruime salon waar de briefings plaatsvinden en de maaltijden worden geserveerd, snacks, water, thee/koffie en frisdranken zijn gratis beschikbaar. De salon beschikt over een flatscreen TV en een CD/DVD-speler. Er zijn 5 air-conditioned bunkbed cabins: 2 cabins met ensuite badkamer en 3 cabins delen 2 badkamers met warm/koud water. Het nieuw ontworpen duikdek beschikt over 2 ladders, en er is een zodiac beschikbaar om je snel naar de duiklocatie te brengen.

Ras Mohammed Marine Park
Ras Mohammed Marine Park mag tot een van de mooiste duikgebieden van de Rode Zee worden gerekend. Het kleurrijke rif behoort tot een prachtig beschermd natuurgebied. Totaal zijn hier zo’n 20 duikspots te vinden in de omgeving met een grote variëteit aan tropische vissoorten. Tot het Ras Mohammed rif behoort ook het Shark Reef waar je grote kans hebt haaien tegen te komen. Beroemd is het Yolande wrak met een enigszins aparte lading; over het hele plateau liggen wc-potten verspreid! In de noordelijkste punt van het Ras Mohammed Park vinden we een aflopende bodem met koraaltorentjes, beter bekend als Ras Za’atar. In Jackfish Alley vind je een dromerig waterlandschap met verschillende grotten. Ras Mohammed is een must voor elke duiker. Vaste bewoners van de Rode Zee zijn o.a. dolfijnen, (hamer)haaien en schildpadden.

SS Thistlegorm
Het beroemde wrak SS Thistlegorm behoeft bij veel duikers geen nadere introductie. Het 130 meter lange Britse schip is in de tweede wereldoorlog door de Duitsers in 1941 tot zinken gebracht en was (en is nog steeds) volgeladen met militair materiaal, wagens,motoren, wapens en munitie. 

Duiken met Oonas Dive CLub
Met Oonas Dive Club ga je 3 dagen bootduiken in de omgeving van Ras Mohammed Marine Park. Er wordt voor alles gezorgd zodat jij alleen maar hoeft te genieten van het duiken. Duikers worden begeleid door een duikgids en je krijgt een volledige briefing voor elke duik.

Inclusief

Prijs vanaf € 1250,00

De prijs gebaseerd op verblijf met 2 personen. Je wilt alleen met vakantie? Vraag ons om een prijsopgave.

 • Vlucht  Amsterdam - Sharm el Sheik v.v.
 • 10kg handbagage
 • Alle transfers 
 • 4 dagen/3 nachten Liveaboard Snefro 5, op basis van Vol Pension + snacks, water, koffie/thee, frisdranken, 9 duiken
 • 4 nachten Oonas Dive Resort, Superior kamer, op basis van logies/ontbijt
 • Oonas Dive Club: 6 duiken: 3 duikdagen met 2 bootduiken per dag

Exclusief

 • Extra ruimbagage, op aanvraag en tegen betaling
 • Visum, bij aankomst op het vliegveld ca. € 25
 • Single kamer, op aanvraag
 • Huur duikuitrusting € 30 per dag, huur computer € 10 per dag
 • Marine Park Fee: € 6 per duikdag (ter plekke te betalen)
 • Boekingskosten € 20 per factuur

 

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.