Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Egypte: liveaboard Miracle 1

Een geweldige liveaboard, o.a. duiken bij de Brothers en de Salem Express, indrukwekkende riffen en wrakken, wat een duikfeestje, dit moet je als duiker een keer meemaken, een echt aanrader!


Verblijf

M/Y MIRACLE 1

M/Y Miracle 1 heeft een geweldige reputatie opgebouwd met haar liveaboards in de Rode Zee.

Miracle 1 gaat elk jaar in het droogdok voor een grondige opknapbeurt, het schip verkeert dan ook in perfecte staat. Zij is 30 meter lang en 8,3 meter breed, beschikt over een ruim duikdek, Nitrox , een comfortabele lounge met een 42" plasma TV, internet, relaxmogelijkheden, een echte biertap, een ruim zonnedek en een fantastische crew.

De comfortabele cabins beschikken over privé toilet/douche en aircon en de duiken worden begeleid door duikgidsen met ruime duikervaring op locaties.

 

thumbs diving deck 4thumbs acc catering 3thumbs diving deck 1thumbs salon 3

 

Duiken

Duiklocaties

Gotta Abu Ramada, Big Brother, Numidia, Aida, Small Brother, Middle Reef, Salem Express and Panorama Reef e.a.

Een spectaculaire combinatie van koraaltuinen, steile wanden en wrakken liggen op je te wachten. Vaste bewoners van de Rode Zee zijn dolfijnen, (hamer)haaien en schildpadden. Met deze liveaboard worden ook enkele wrakken bezocht  o.a. Numidia, Aida en de Salem Express.

Brothers
Twee eilanden, waarvan de toppen nog net boven water uitsteken, vormen samen de beroemde Brothers eilanden, solitair gelegen in het midden van de Rode Zee. Als enige twee riffen in deze regio, oefenen zij een enorme aantrekkingskracht uit op bijna alle typen haaien die zich in de Rode Zee bevinden.

De steile wanden van Little Brother zijn bedekt met zacht koraal en letterlijk overzwermt met miljoenen soorten kleur-rijke rifvissen. hamerhaaien, voshaaien, grijze rifhaaien en zilvertiphaaien koersen langs de twee eilanden in gezelschap van tonijnen, roggen en schildpadden. Aan de noordzijde van het Big Brother eiland liggen tussen grote waaierkoralen twee mooie wrakken, Aida en Namibia. Twee veelbelovende duikstekken!

Salem Express
salemexpress

Het schip was op 16 december 1991 onderweg naar Safaga, met aan boord merendeels Egyptische pelgrims, die net een bezoek aan Mekka hadden gebracht. De kapitein was de zeer ervaren Hassan Moro die de omgeving zo goed kende dat hij als één van de weinige het aan durfde om tussen het gevaarlijke Hyndman rif en het vaste land te varen. Op de bewuste avond was het weer echter zo slecht dat het schip op de een of andere manier uit koers is geraakt en met een zware klap op het zuidelijkste puntje van het rif is terecht gekomen. Binnen 20 minuten was het schip gezonken. Van de ruim 650 mensen aan boord wisten slechts 180 het land zwemmend te bereiken. 

Een duik op de Salem Express is een unieke ervaring. Je duikt over verschillende reddingsboten, terwijl je door de patrijspoorten naar binnen kijkt. De Salem Express is een officieel zeemansgraf, maak het een respectvolle duik, het is een indrukwekkende ervaring.

Bekijk een duik op de Salem Express

Inclusief

Vraag ons om een vrijblijvende prijsopgave voor de de door jouw gewenste reisdatum.

 • Vlucht Amsterdam - Hurghada v.v. (Turkish Airlines)
 • 10 kg. handbagage, 30 kg ruimbagage
 • Transfers vliegveld Hurghada - MY Miracle 1
 • 8 dagen/7 nachten verblijf op MY Miracle 1
 • Verblijf in een (gedeelde) 2-persoons cabin
 • Op basis van (soft) All Inclusive, 3 maaltijden per dag, snacks, water, frisdrank (excl. alcohol)
 • Duikpakket: 5 dagen duiken met 3-4 duiken per dag, tank / lucht / lood / duikgids

Exclusief

 • Huur duikuitrusting
 • Visum Egypte ca. € 30,00
 • Ter plekke te betalen: Marine Park Fee € 40
 • Nitrox (indien in bezit van Nitrox-brevet): € 5 per tank/per duik
 • Aanbevolen: tip voor de bemanning van Miracle 1, min. € 35 (voor de gehele week)
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20,00 per factuur

 

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.