Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Indonesië: Sulawesi: Bunaken + Lembeh

Sulawesi is misschien wel het vreemdst gevormde eiland ter wereld. Het heeft iets weg van een mislukte zeester. De rijke cultuur, ongerepte oerwouden, spectaculaire bergruggen, witte stranden en eindeloze duikmogelijkheden zetten Sulawesi op de kaart en staan garant voor een geweldige duikvakantie. In de onderwaterwereld van Bunaken Marine Park leven meer dan 4000 soorten vissen en andere creaturen en critters, een walhalla voor elke duiker. Je gaat duiken in de 2 hotspots van Sulawesi: Bunaken Marine Park èn Lembeh.


Verblijf

Two Fish Divers 

Bunakentwo fish bunaken

Het resort ligt in een weelderige tuin slechts 20 meter van het strand midden in het hart van Bunaken Marine Park. Zij beschikken over traditioneel houten cottages met terras, badkamer, de meeste bungalows hebben uitzicht op het zwembad, er is een muskietennet en je eigen hangmat. Geen luxe maar een bijzonder verblijf. Je kunt ook nog eens genieten in het nieuwe zwembad (in Bunaken), een heerlijke plek om te relaxen. Two Fish Divers beschikt ook over een prima restaurant, je kunt elke dag genieten van heerlijke indonesische gerechten met verse vis, kip, ei, tofu. Ook met vegetariërs wordt rekening gehouden, selamat makan.

 

Lembeh

Ook Two Fish Divers Resort in Lembeh ligt op een bijzonder mooie locatie, bijna aan het water met adembenemende uitzichten, een tropische tuin, er is slechts plaats voor 24 duikers, dus volop persoonlijke aandacht, je waant je echt in een andere wereld. Wat ons betreft een echte aanrader.

two fish divers lembeh

Duiken

Duikpakket: 10 duiken Bunaken + 10 duiken Lembeh

Duiken in Bunaken Marine Park

Het 75.000 hectare tellende Bunaken National Marine Park omvat vijf eilanden, waaronder de uitgedoofde vulkaan Manado Tua en het hoofdeiland Bunaken. Het park, dat bekend staat als een van de mooiste onderwaterparken ter wereld, is met de door weelderige koraalriffen en vele soorten vissen omzoomde eilanden een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. In de onderwaterwereld rond Manado leven meer dan 4000 soorten vissen en andere creaturen en critters. Ongestoord door het massatoerisme, de kleinschalige resorts en een goede organisatie in het beschermen van het park hebben ervoor gezorgd dat de riffen in een optimale gezonde toestand verkeren. Beleef de onderwaterwereld van Bunaken Marine Park. Het eiland Bunaken is in de duikerswereld algemeen bekend om de prachtige koraalriffen. Felgekleurde vissen in alle soorten en maten, het kleine pygmee zeepaardje van 0,5 cm, slakjes, sponzen, schildpadden, haaien, dolfijnen en de zeldzame Dugongs zijn er allemaal te vinden. En dit allemaal in combinatie met een onderwaterzicht van soms wel 30 meter.

Duiken in Lembeh Strait

Lembeh: iedere onderwaterfilmer, -fotograaf of -auteur heeft wel iets geschreven over de 'Straat van Lembeh', in het noordoosten op ca. 70 km van Manado, vlakbij de stad Bitung. Onder water heeft zich een grillig landschap gevormd, uitbundige, kleine koraalformaties worden afgewisseld door zandbodems. De bodem en koralen worden bewoond door vreemd onderwater gespuis, frogfishes, meterslange zeekomkommers, spookfluitvissen, zeenaalden, dwergvleugelpaardvissen, zeepaardjes en ga zo maar door. Lembeh is daarom ook uitermate geschikt voor onderwaterfotografen, Lembeh mag je niet missen!!

Duikcentrum Two Fish Divers

Het duikcentrum op het resort is een handige basis voor al je duikwensen. Kleine groepen van maximum 4 duikers per duikgids en een goede service maken het duiken relaxed met extra persoonlijke aandacht. Het duikpersoneel helpt met dragen, installeren en wassen van uw je duikuitrusting na de duik. Hierdoor kun je je zich volledig concentreren op het duiken zelf. De lokale duikgidsen zijn erg ervaren en ze weten alle bezienswaardigheden te vinden op en rond het rif. Het grote voordeel van de locatie op het eiland Bunaken is dat je slechts een korte vaartocht verwijderd bent van de mooiste duiksites.

 

Inclusief

Prijs vanaf ca. € 2329,00 p.p.

De prijsis afhankelijkv an de vertrekperiode en is gebaseerd op een verblijf met 2 personen

 • Vlucht Amsterdam – Manado (Singapore airlines) v.v.
 • Transfers Manado – Two Fish Divers Bunaken en Lembeh v.v.
 • Alle overnachtingen in Two Fish Divers Resort Bunaken/Lembeh  
 • Verzorging op basis van Vol Pension (ontbijt/lunch/diner)
 • Duikpakket met 20 duiken: 10 duiken in Bunaken en 10 duiken in Lembeh. Extra duiken zijn ter plekke bij te boeken.
 • Tank / lucht / lood / duikbegeleiding door ervaren lokale Divemasters (max. 4 duikers per gids)

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 480 (voor de gehele periode)
 • Visum Indonesië $ 35,- *
 • Marine Park Fee $ 25,- *
 • Vertrekbelasting $ 10,- *
  * Ter plaatse betalen
 • Huur duikuitrusting
 • Overige uitgaven 
 • Boekingskosten € 20 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.