Tel. 06 42161517 / 06 26734735 - duikreizen@souldivers.nl

AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Egypte: Liveaboard King Snefro Love

Deze reis is helaas vol, natuurlijk is het altijd mogelijk een eventuele andere datum te kiezen of te gaan voor maatwerk.

VOL

In deze duikvakantie maak je een liveaboard van 8 dagen/7 nachten met King Snefro Love naar de mooiste wrakken en riffen van de noordelijke Rode Zee, natuurlijk ga je ook 2 duiken maken op de Thistlegorm.

Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie.


Reisgegevens

Vertrek datum:29-10-2022Retour datum:05-11-2022
Reisduur:8 dagen
Prijs p/p:€ 1500

Verblijf

De Snefro Love liveaboard heeft tien hutten met airconditioning en en-suite badkamer. Het biedt met gemak plaats aan maximaal 20 duikers. Het ruime restaurant en de lounge hebben airconditioning en staan vol met moderne entertainmentapparatuur, zoals een plasmatelevisie en een cd-, mp3- en dvd-speler.

Op het hoofddek is een ruime salon en er  zijn drie indrukwekkende zonnedekken waar je verder kunt ontspannen. De chefs aan boord zullen heerlijke Westerse en Egyptische maaltijden bereiden en opdienen in buffetstijl. Gedurende de dag zijn er snacks, fruit, koffie, thee en frisdranken beschikbaar.

Er is gratis nitrox beschikbaar voor duikers met een nitroxbrevet. De ervaren en professionele bemanning van de Snefro Love liveaboard zal je de fascinerende onderwaterwereld van de Egyptische Rode Zee laten zien. Van de diverse Straat van Tiran tot de wereldbekende wrakken: je mag dit paradijs voor duikers niet missen. Boek vandaag nog je liveaboard in de Rode Zee.

Duiken

Er is geen vaststaand dag-tot-dagplan maar er wordt gezocht naar de beste omstandigheden waarbij we drukke locaties vermijden en rekening houden met weersomstandigheden.

Dag 1

's Avonds, vanaf 18:00 uur (18:00 uur) transfer naar de haven van New Marina (El Wataneya) en inschepen. Welkom aan boord, hutarrangement en bootbriefing. Toestemmingswerk met havenautoriteit, volgende ochtend heel vroeg varen.

Dag 2 - 7

De boot vaart naar het nabijgelegen Temple of Ras Katy voor een checkduik. De safari van een week beslaat het gebied van de Straat van Tiran, het Ras Mohamed National Park en de Golf van Suez, die meestal als eerste wordt bezocht.

Het Nationaal Park begint bij de kleine baai van Marsa Ghazlani, gevolgd door de grotere en diepere baai van Marsa Bareika. Verder langs de kust naar Ras Za'atar, Jackfish Alley, Eel Garden en Shark Observatory, naar het zuidelijke uiteinde van het schiereiland met Anemone City, Shark Reef en Yolanda Reef en eindigend bij de Quay. Vanwege de geografische ligging is dit een bevoorrecht gebied dat zich onderscheidt door sterke enorme stromingen die grote hoeveelheden plankton en ander voedsel vervoeren dat aanleiding geeft tot een buitengewone groei van steen- en zachte koralen en grote scholen van zowel rif- als pelagische zeefauna aantrekt, over in totaal duizend soorten. Scholierende barracuda's, jackfish, tonijn en vele soorten haaien zwemmen in deze diepblauwe wateren, vooral in de zomer van juni tot augustus, soms begin september.

De safari neemt je ook mee naar beroemde locaties zoals de wrakken van Dunraven en Thistlegorm, Shag Rock en het wrak van Kingston, zeil naar Shaab Ali waar dolfijnen veel voorkomen, verken verschillende plekken op het Sha'ab Mahmoud-rifsysteem, zoals de Small Passage.

Mis de vier beroemde riffen in de Straat van Tiran niet: Jackson, Thomas, Woodhouse en Gordon Reef, waarschijnlijk de meest interessante en rijkste in het zeeleven. Je kunt kiezen uit verschillende duikplekken met prachtig wand- en driftduiken. In de middag van de 7e dag keert de boot terug naar het gebied van Sharm.

Dag 7 avond / Dag 8 vroege ochtend

De laatste nacht wordt doorgebracht in of nabij de haven aan boord van de liveaboard. Afhankelijk van het reisschema en/of administratieve voorwaarden kan bij safari's van een week de laatste nacht in het hotel worden geregeld. Dit wordt meestal vooraf gecommuniceerd. Afhankelijk van uw check-out en vluchttijd keert u terug naar de haven van New Marina (El Wataneya) en stapt u uit. Transfer naar luchthaven of hotel, ontschepen tot uiterlijk 12.00 uur.

Het reisschema is een voorbeeld, dus als je een speciale wens hebt voor een bepaalde plek in dit gebied, laat het dan aan je duikgids weten. Liveaboard-routes zijn onderhevig aan verschillende onvoorspelbare veranderingen, waaronder weersomstandigheden. Alle duiken en vooral sommige wrakduiken zijn afhankelijk van de ervaring van de duiker en het toegestane weer. De routes voor liveaboards zijn afhankelijk van de goedkeuring van de Egyptische regering, de kustwacht en/of de marinepolitie. Er wordt alles aan gedaan, maar we kunnen duiken op specifieke locaties niet garanderen. De uiteindelijke beslissing ligt bij de kapitein en gids. Veiligheid staat altijd voorop!

Je moet minimaal PADI Open Water-gecertificeerde duiker of gelijkwaardig zijn en 15 gelogde duiken hebben.

Inclusief

 • Vlucht Brussel -  Sharm el Sheik  v.v. (ook vanaf Amsterdam/Düsseldorf mogelijk)
 • 8 kg handbagage + 23kg ruimbagage
 • Alle transfers
 • 8d/7n Liveboard King Snefro Love, gedeelde cabin
 • Op basis van Vol Pension
 • 3-4 duiken per dag (behalve de dag voor vertrek, 24 uur voor de vlucht wordt er niet meer gedoken)
 • Gratis Nitrox

Exclusief

 • Visum Egypte, op het vliegveld in Sharm el Sheik: € 25,00 (cash te betalen in € of USD$)
 • Huur duikuitrusting (op aanvraag)
 • Aan boord te betalen:
  - National Park, Environmental Tax & Departure: € 75,00 p.p.
   - Tip voor de crew, minimaal € 70,00 voor de gehele week  (zeer aanbevolen, de crew werkt hard voor u!)
  - 15Lt tank: + € 30,00
 • Alle niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten: € 20,00 per factuur
 • Bijdrage SGR: € 10,00 p.p.

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.