Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Egypte - Abu Dabbab

Op slechts 6 uur vliegen bevindt zich een schitterend duikparadijs: Egypte. Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke duikvakantie.


Verblijf

Abu Dabbab Diving Lodge is een ideaal uitgangspunt voor schitterende duiken in de Rode Zee, de baai bij Abu Dabbab is de thuisbasis van o.a. de zeekoe en vele grote schildpadden. Abu Dabbab Diving Lodge beschikt over een eigen strand van maar liefst 1 km lang. Een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de zon het gehele jaar door. Het resort ligt ca. 30 minuten van het vliegveld van Marsa Alam verwijderd. Nabijgelegen populaire duikplaatsen zijn Elphinstone Reef en Samadai Reef, beter bekend als Dolphin House, de thuisbasis van meer dan 100 spinner dolfijnen.

Je verblijft in een mooie houten bungalow met een teewpersoonsbed of met 2 single bedden, de bungalow is van alle gemakken voorzien en je verblijf is gebaseerd op Vol Pension, je ontbijt, lunch en diner zijn dus inbegrepen..

Duiken

Duikpakket: 5 dagen onbeperkt huisrifduiken en 1 trip met de speedboot.

De Rode Zee kent niet minder dan 200 verschillende soorten hard en zacht koraal en meer dan 1000 soorten vis, waaronder verschillende haaiensoorten. Dan zijn er ook nog eens enkele duizenden ongewervelde diersoorten, zoals de prachtig gekleurde naaktslakken, die je elke keer wanneer je je hoofd onder water steekt kan ontdekken. Om nog maar te zwijgen over de veelvuldige ontmoetingen met dolfijnen, schildpadden, haaien. Met al deze verscheidenheid aan onderwaterleven, een gemiddelde watertemperatuur van zo'n 26 – 27 °C en een fantastische zicht onder water van soms meer dan 30 meter, is het niet verwonderlijk dat de Rode Zee een echt onderwaterparadijs is.

Zowel mensen die nog nooit een voet in het water van de Rode Zee hebben gestoken als doorwinterde duikers komen in Marsa Alam volledig aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan duikplekken, van ondiepe en kalme koraaltuinen voor de beginners tot stromingsduiken en wrakpenetratie voor de gevorderde duikers.

Abu Dabbab Lodge is een geschikte duikbestemming voor iedereen met een duikbrevet.

Inclusief

Prijs vanaf € 989,00 p.p. gebaseerd op een verblijf met 2 personen

 • Retourvlucht Amsterdam- Marsa Alam
 • 10kg handbagage
 • Alle transfers
 • 8 dagen/7 nachten in Abu Dabbab Diving Lodge, tweepersoons bungalow
 • Verzorging op basis van Vol Pension; onbijt, lunch en diner (buffet), sap en water tijdens maaltijden, 1 liter water per dag op de kamer
 • Duikpakket: 5 dagen onbeperkt duiken op het huisrif (tussen 08:00u – 16:30u) en 1 trip met de speedboot (extra bootduiken ter plekke bij te boeken)

 

Exclusief

 • Visum Egypte, $25, bij aankomst op het vliegveld
 • Ruimbagage: 20kg € 36, 25kg € 50, 30kg € 60
 • Huur duikuitrusting (ter plekke)
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.