Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Curaçao

Curaçao beschikt over maar liefst 60 duiklocaties en is daarmee een duikeiland bij uitstek. Bijna alle duiken zijn kantduiken, je hoeft alleen je hoofd maar onder water te steken en je kunt gaan genieten van de kleurenpracht die het onderwaterleven van Curaçao te bieden heeft.


Verblijf

Waterside Apartments ligt direct aan de Caribische Zee in het oude vissersdorpje Boca Sint Michiel. 

Met een strandje voor de deur kan je genieten van de zon, zee en de prachtige zonsondergang. 

De studio heeft een fijn terras met zeezicht, een tweepersoonsbed en een goed ingerichte keuken en er is gratis WIFI. Centraal gelegen aan de zuidkust van Curacao, is Waterside de ultieme plek om te genieten van je duikvakantie, de eigenaars staan ten alle tijde voor je klaar.  Zowel de hoofdstad Willemstad, als het vliegveld en de mooiste baaien zijn in minder dan 15 min. bereikbaar.

Duiken

Voor de deur van Waterside is er vanaf het strandje een directe toegang tot de prachtige koraalformaties, sponzen, murenen, roggen en zeeschildpadden, maar er zijn nog veel meer mooie duiklocaties. Dit zijn de meest populaire duiklocaties, en dat is niet voor niets, je kunt hier gaan genieten van prachtig onderwaterleven:

  • Playa Kalki (Alice in Wonderland) is een kleine inham in Westpunt, net onder Kurá Hulanda Lodge (een resort). Playa Kalki is een van de mooiste duiklocaties op Curaçao en daarom zul je er regelmatig andere duikers treffen. Het zicht onder water is gemiddeld zo’n 30 meter en het bereiken van de koraalwand, die een verval van 18 meter heeft, vergt slechts 3 minuten zwemmen. Je vindt er vooral groene murenen, krabben en grote paddestoelvormige koraalformaties op een vrij egaal plateau, maar ook veel kleurrijke rifvissen. Je hebt ook kans om wat grotere vissen of zelfs dolfijnen, roggen, een schildpad of een haaitje te zien, omdat Playa Kalki vlak naast de ruwe noordkant van het eiland ligt.
  • Mushroom Forest & the Cave (bootduik) behoort ook zeker tot de top vijf van duiklocaties op Curaçao. Je vindt hier grote aantallen formaties sterkoralen die hier verticaal groeien op een zandplateau (een “woud van paddenstoelen”), waarin je gemakkelijk verdwaalt. Naast sterkoralen heb je kans om een verpleegsterhaai te spotten. The Cave ligt naast Mushroom Forest en beide duikplekken worden dan ook vaak gecombineerd. In de volksmond wordt deze plaats ook wel Boka Fluit genoemd, omdat de lucht die door de golfslag uit de grot wordt geduwd een fluitend geluid maakt.
  • Porto Marie (The Valley) is een langgerekt zandstrand in een grote baai. The Valley is een vallei tussen twee mooie parallele riffen. Als je over het strand het water inloopt, kom je al snel terecht op een spectaculair dubbel rif. Het helderblauwe water geeft je volop kans om passerende pijlstaartroggen en schildpadden te bewonderen. Tussen het uitbundige koraal zwemmen murenen en kleurige rifvissen rond. Allerlei vissen die je bijna nergens anders ziet: kornetvisjes, engelvissen, papegaaivissen, tandbaarzen, geelstaart snappers, trekkervissen, trompetvissen en soms zelfs kleine verpleegsterhaaien. Omdat het dubbele rif uitgestrekt is, en het er links totaal anders uitziet dan rechts, wordt bij Porto Marie meestal twee keer gedoken.
  • Superior Producer is een gezonken Nederlandse kustvaarder die op ruim 30 meter diepte ligt, met veel rifvissen, barracuda’s en tandbaarzen. Het is een diepe duik naar een van de mooiste scheepswrakken in het Caribisch gebied, net buiten de haven van Willemstad. Je kan er in tien minuten heen zwemmen vanaf Piscadera Baai (zo’n 60 meter), maar er staat vaak sterke stroming. In bijna 40 jaar is het wrak geheel begroeid geraakt met verschillende soorten koraal, sponzen en anemonen. Je kunt je aanmelden bij de portier van de megapieren met ID/rijbewijs, auto parkeren en via de 2de megapier eenvoudig het water in springen en via een trappetje er weer uit komen.
  • Tugboat is nog een wrak; een sleepbootje dat ruim 30 jaar geleden zonk aan de zuidoostkant van Caracasbaai. De tugboat is een populaire locatie met veel variatie in duikopties: wand, wrak en diep. Het bootje ligt op maar vijf meter diepte, waardoor het ook een leuke plek is voor snorkelaars. Kijk bij de sleepboot uit naar murenen, trompetvissen, engelvissen en kokerkoraal. Op drie minuten zwemafstand ligt een steile wand, die tot zo’n dertig meter diepte valt. Er zwemmen complete scholen vis langs de wand en in de spleten kan je murenen, schorpioenvissen en krabben zien. Aan het einde van de duik kan je een kijkje nemen onder de aanlegsteiger. De stalen pilaren van de steiger zijn begroeid met koralen en kleurrijke sponzen en andere zeebewoners zoals garnalen en goby’s. Tugboot is ook bekend om zijn zeepaardjes en Christmas tree corals ( een project om koraal te reproduceren). 

Inclusief

De prijs is gebaseerd op verblijf met 2 personen in de studio. 

 • Vlucht Amsterdam - Curacao
 • 10 kg handbagage
 • Transfer naar/van vliegveld - Waterside
 • 10 dagen/9 nachten in een Waterside studio
 • Verzorging op basis van logies
 • 8 dagen autohuur, inclusief verzekering
 • 7 dagen onbeperkt duiken

We bieden ook 2 slaapkamer appartementen, vraag ons naar de mogelijkheden.

 

Exclusief

 • Ruimbagage (retour): 20kg €50, 25kg €60
 • Huur duikuitrusting (op aanvraag)
 • Verbruikte brandstof auto
 • Alle overige uitgaven

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.