Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Egypte - Dahab (groepsreis)

Op slechts een uur of 6 vliegen bevindt zich een schitterend duikparadijs: Dahab in Egypte. 


Prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen in alle soorten en maten. Egypte biedt zowel voor beginnende als ervaren duikers alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Dahab is een klein plaatsje in Egypte aan de Golf van Aqaba en ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Sharm el Sheik. Dahab stond in de jaren zeventig bekend als een hippieplaats, hippies vanuit de hele wereld kwamen hier bij elkaar, deze hippiesfeer preof je nog steeds in Dahab, rustig, vriendelijk en prachtige duiklocaties.


Verblijf

Dahab
Dahab is een klein plaatsje in Egypte aan de Golf van Aqaba in de Sinaï woestijn en ligt op ongeveer een uur rijden ten noorden van Sharm el Sheik. Dahab is gesticht door Israëliërs tijdens de bezetting van de Sinaïwoestijn, alhoewel er natuurlijk al Bedoeïenen woonden in nabijgelegen oases. De naam Dahab is afgeleid van het Arabische woord voor goud, verwijzend naar de mooie stranden. Tijdens de Israëlische bezetting van de Sinaï was Dahab een populair vakantieoord voor Israëlische jongeren. Dahab stond in de jaren zeventig ook bekend als een hippieplaats, waar hippies uit de hele wereld bij elkaar kwamen. Tegenwoordig is Dahab een populaire plaats om te gaan duiken en snorkelen. Geen massaal toerisme in Dahab, maar een relaxed dorpje met langs de waterkant gezellige restaurantjes, een heerlijke plek om de je duikvakantie door te brengen.

The Bridge Dahab Hotel 

The Bridge Dahab Hotel is in september 2018 geopend en ligt aan de Masbat-Bay, op nog geen 20 meter afstand van Dahabs bekende houten voetgangersbrug en de duikplaats Mashraba. De aantrekkelijke bouwstijl met natuurlijke materialen zoals hout & natuursteen, de oude dadelpalmen en het uitnodigende zwembad maken The Bridge tot een kleine oase. Duikershotel The Bridge heeft slechts 12 kamers en een gezellige en familiaire sfeer en ligt direct in het gezellige centrum van Dahab, tussen de restaurants. Dahab heeft ook nog eens zeer vriendelijke prijzen, voor een euro of 6-7 heb je al een lekkere maaltijd.

 

Duiken

Duikcentrum Liquid Adventures

Duikcentrum Liquid Adventures ligt bij het hotel, wel zo makkelijk. Het duikcentrum is ingericht met goed onderhouden duikmateriaal van uitstekende kwaliteit, professionele instructeurs en duikgidsen en biedt een prima service.

Er zijn verschillende mogelijkheden, als je nog niet kunt duiken dan is de oplossing voor jou de PADI Open Water cursus, je kunt al duiken, kies dan voor een duikpakket met 10 duiken, je wilt beter leren duiken kies dan voor het PADI Advanced Open Water brevet.

Vraag ons naar de mogelijkheden.

liquid

Inclusief

Vraag ons om een vrijblijvende prijsopgave.

 • Vlucht Eindhoven - Sharm el Sheik v.v.
 • Transfers Sharm el Sheik - Dahab v.v. (ca. 1 uur)
 • 8 dagen/7 nachten in verblijf in The Bridge Hotel (single of tweepersoonskamer)
 • Verzorging op basis van Logies / Ontbijt
 • Duikpakket met 10 kantduiken (tank/lucht/lood/duikgids) of
 • PADI OPen Water cursus of
 • Duikpakket met 10 duiken
 • Begeleiding door ervaren PADI professionals

 

Exclusief

 • Extra ruimbagage (retour): 20kg €36 / 25kg € 50 / 30kg €60
 • Visum Egypte ca. € 30
 • Huur duikuitrusting: € 18 per duikdag
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20,00 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.