Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Egypte: liveaboard Emperor Elite - South / St. Johns

SPECIALE AANBIEDING VERTREKGARANTIE

M/Y Emperor Elite: een luxe liveaboard van maar liefst 38 meter lang, het mooiste schip van de Emperor fleet.

Met comfort hoog in het vaandel, biedt de Emperor Elite 12 luxe passagiershutten die zijn uitgerust met airconditioning, een flat screen TV, eigen badkamer, een mini-bar en handdoeken.

Emperor Elite staat garant voor een fantastische liveaboard in de Rode Zee.

 


Reisgegevens

Vertrek datum:08-09-2022Retour datum:15-09-2022
Reisduur:8 dagen
Prijs p/p:€ 1729

Verblijf

Emperor Elite

De liveaboard kan accommodatie bieden aan maximaal 24 personen die voor al hun wensen terecht kunnen bij de 10 bemanningsleden. Daarnaast heeft de Emperor Elite twee salons met airconditioning, een bar met televisie, een groot zonnedek met jacuzzi en een zonnedek in de schaduw om te kunnen ontspannen.

Tijdens een duikvakantie met de Emperor Elite is de cabin, 7 nachten aan boord, 3 maaltijden in buffetstijl, frisdranken, 6 dagen duiken met gids, tanks, gewichten en belastingen inbegrepen.

emp elite2

 

Duiken

St Johns Reef en Fury Shoals

Deze reis neemt je mee naar enkele van de beste duikgebieden die de Rode Zee te bieden heeft.  Je vaart naar de meest zuidelijke riffen, vertrekt vanuit de haven van Marsa Ghalib en 's nachts vaar je naar het meest zuidelijke punt in het St. John's gebied.. We meren daarvan aan bij het uitgestrekte rifsysteem van St John's om het avontuur in het zuiden te beginnen.

Bij het verlaten van Marsa Ghalib kan de route soms op de eerste of laatste dag een duik nemen bij  Abu Dabab . Uw gidsen hebben vaak keuze te over, ze zullen locaties uitkiezen waarvan ze weten dat ze de beste zijn voor de tijd van het jaar en uitstekende alternatieven kunnen vinden als het weer de normale route beïnvloedt. 

Hoewel de afstanden lang zijn, reizen we waar mogelijk 's nachts, ons doel is om zoveel mogelijk duiken te maken bij enkele van de meest indrukwekkende riffen. 

Hieronder staan ​​enkele hoogtepunten.
Op weg naar Fury-scholen duikt u in Sha'ab Sharm  met zijn wandduiken en  witpuntrifhaaien . Oceanische witte uiteinden en zijdehaaien zijn soms in het blauw te vinden en schildpadden bezoeken vaak de zuidkant voordat ze verder naar het zuiden gaan. 

Duik bij Fury Shoals naar  Sha'ab Claude  met zijn beroemde doorzwemmen en enorme porietkoralen. Witpuntrifhaaien en een nederzetting van anemonen en anemoonvissen zijn iets buiten het rif in het zuiden te zien. Abu Galawa Soraya  heeft een fantastische koraaltuin en een wrak van een privézeilboot bevolkt met glasvissen.

St Johns  is een enorme verzameling kleine riffen die enkele van de meest afgelegen en lonende duiken in de Rode Zee bieden. Dit ongelooflijk mooie rif ligt op korte afstand ten noorden van de Soedanese grens. Het rif beslaat een enorm gebied en er zijn veel duiken nodig om de vele koraalkoppen en eilanden te verkennen. Habili Ali biedt gigantische gorgonen en zwarte koralen, terwijl aan de westkant grijs rif, silvertip en scholen hamerhaaien te vinden zijn. Habili Gafaar is een massa zachte koralen die samenwerken met scholen snappers, vlindervissen en barracuda's. Manta's, grijze rif- en zilverpunthaaien zijn vaak in het blauw te zien.

Gota Kebir  is een enorm rif, beroemd om zijn tunnels en zuidplateau, waar jacks en barracuda's te zien zijn en af ​​en toe een manta. De tunnels zijn ideaal voor beginnende grotduikers.

Gota Soraya  wordt beoordeeld als mogelijk een van de beste muurduiken in de Rode Zee, met uitsteeksels en scheuren in de rifwand vol glasvissen en vegers en een overvloed aan koralen, grijze rif, zilverpinnen en hamerhaaien.

Op de laatste dag, als we teruggaan naar de haven, zullen we proberen een duik of twee te maken op het wereldberoemde Elphinstone Reef  als het weer en de duikervaring het  toelaten, of we zullen eindigen in het Abu Dabab-gebied, misschien met nog een duik of twee dichter bij Port Ghalib om te ontspannen en tot rust te komen voor uw laatste nacht in de haven.

Duiken op deze riffen is echt geweldig!

Je kunt op deze liveaboard minimaal 20 duiken maken. Nitrox is gratis (mits in bezit van een Nitrox brevet).

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam - Marsa Alam v.v. (10kg handbagage)
 • Ontvangst op de luchthaven door een vertegenwoordiger van Emperor Divers. 
 • Alle transfers
 • 8 dagen/7 nachten verblijf aan boord (gedeelde tweepersoonscabin)
 • 3 (buffet)maaltijden per dag, snacks in de middag
 • Ongelimiteerd water, koffie & thee, frisdranken
 • Rode wijn tijdens het diner
 • Duikpakket: 3-4 duiken per dag
 • Tank/lucht/lood
 • Gratis NITROX voor gebrevetteerde Nitrox duikers
 • Marine Park Fees, Port Departure Fees en Environmental taxen. 
 • SGR garantie en dekking.

 

Exclusief

 • Ruimbagage (retour): 20kg: €36, 25kg € 50, 30kg € 60 (op aanvraag)
 • Visum, ter plekke bij aankomst, ca. € 30,00
 • Cabin met tweepersoonsbed op aanvraag  
 • Huur duikuitrusting op aanvraag
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20,00 (per factuur)
 • Bijdrage SGR € 10,00 per persoon

 

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.