Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Spanje: L'Estartit - Medes (lang weekend)

VERTREKGARANTIE

Het natuurreservaat de Medas-eilanden is één van de weinige zones in het Middellandse Zeegebied met een ongelooflijke diversiteit aan flora en fauna. De eilanden liggen voor de kust ten hoogte van Girona en zijn beschermd sinds 1990. Je mag er niet aan wal gaan maar snorkelen en duiken er omheen is toegestaan. Hierdoor is het visbestand geweldig gegroeid, de vissen zwermen voortdurend om je heen. Optimaal genot voor foto- en/of videografen! 


Reisgegevens

Vertrek datum:31-05-2018Retour datum:03-06-2018
Reisduur:4 dagen
Prijs p/p:€ 524

Verblijf

Je verblijft in een mooi, schoon apartement op basis van logies. Elk apartement betaat uit een living, keuken, badkamer, 1, 2 of meerdere slaapkamers en een terrasmet uitzicht op de Medes-eilanden. De apartementen liggen op korte loopafstand van het strand, restaurants, winkeltjes, supermarkt en het duikcentrum.

Een meer dan uitstekende locatie in Estartit, want niet alleen onder water is deze plek de moeite waard maar ook boven water is er genoeg te genieten.

Duiken

Duiken bij de Medes-eilanden

Het ecosysteem van de Medes-eilanden is de classificatie van beste natuurreservaat van de westelijke Middellandse Zee meer dan waard. Dankzij de verschillende diepten kan er op diverse manieren worden gedoken. Op plaatsen waar het water niet al te diep is treffen we een goed verlichte algenlaag en meer dan honderd fel gekleurde diersoorten. Op een diepte van 10 à 15 meter vinden we algen die zich hebben aangepast aan het gebrek aan licht, grote rotsblokken en koralen, zeesterren, hoornkoralen, inktvissen en kreeften. Op meer dan 20 meter diepte komen we in de duisternis die wordt bewoond door koralen en ware miniatuurbossen van felle kleuren waar meer dan 600 diersoorten leven. Dankzij de verschillende dieptes is het gebied geschikt voor ervaren duikers, maar ook voor degenen die voor het eerst de duiksport beoefenen. Voor alle duikers is het schouwspel van leven en kleur gegarandeerd.

Talrijke grotten en tunnels wijzen erop dat deze uit kalkrotsen bestaande eilandengroep meer dan tienduizend jaar geleden onderdeel uitmaakte van het massief van de Montgrí. Thans zijn de in de Medes-eilanden en langs de kust van de Montgrí aanwezige grotten, o.a. La Vaca , La Sardina , Dofí Nord en de tunnel van La Pedrosa , verrassende plekken voor ervaren duikers.

Inclusief

Je kunt deze trip maken wanneer je maar wilt, vraag ons om een vrijblijvende prijsopgave.

De prijs is gebaseerd op verblijf met min. 2 personen..

  • Vlucht Amsterdam - Girona v.v.
  • 10kg. handbagage
  • Autohuur; van aankomst - vertrek, 2-3 personen per auto
  • Verblijf in een appartement, op basis van logies
  • 2 dagen duiken: 2 bootduiken per dag

Exclusief

  • Ruimbagage: op aanvraag
  • Medes eilanden: per duikdag: € 5
  • Huur duikuitrusting
  • Alle overige uitgaven
  • Boekingskosten € 20,00 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.