Tel. 010 - 2150161 / 06 42161517 - duikreizen@souldivers.nl
AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Seychellen: liveaboard Galatea

Seychellen, officieel de Republiek der Seychellen, zijn een land en archipel in Afrika ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent. De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond, zo'n 90% woont op het hoofdeiland Mahé, dat met 155 km² net zo groot is als Texel, ook de hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland. De Seychellen zijn met hun inwoneraantal het kleinste land van Afrika en het behoort ook tot de kleinste landen van de wereld en is voor een groot deel afhankelijk van toerisme. Niet alleen vanwege de stranden maar ook door de unieke flora en fauna zowel boven als onder water. Een lokaal gezegde stelt dat hier ooit het Hof van Eden lag.

 


Verblijf

S/Y Galatea is een prachtige zeilschip met twee masten, 30 meter lang en zij biedt geweldige duikcruises rond de magische eilanden van de Seychellen.  S/Y Galatea meert aan in de mooiste baaien van de Seychellen en bied je de mogelijkheid om de prachtige stranden en de authentieke dorpjes te verkennen tussen de duiken door. Tijdens deze liveaboard kun je optimaal genieten van de prachtige natuur boven èn onder water, een betoverende reis. 

Het schip is in 2013 geheel gerenoveerd. De comfortabele boot biedt plaats aan max. 12 personen en heeft 7 hutten; 4 tweepersoonshutten met een queensize bed, 2 éénpersoonshutten en een zeer ruime mastersuite. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche (warm en koud water) en toilet. S/Y Galatea heeft een comfortabele lounge met tv, video en hifi. Bij mooi weer worden de maaltijden buiten geserveerd en is er een bar binnen en buiten.  Een comfortabel verblijf voor een prachtige liveaboard in de Seychellen.

Galatea 3

Duiken

Het programma kan er als volgt uitzien, e.e.a. is afhankelijk van de weersomstandigheden, inbegrepen is een duikpakket met 10 duiken.

Dag 1
Vanaf het vliegveld word je naar Galatea gebracht, je ontmoet de kapitein en de bemanning  en na de briefing en kennismaking met het schip vertrekken we naar het noorden van Mahé voor de checkduik bij  Coral Garden. We varen na de duik door naar de Bay of Beau Vallon om te gaan genieten van het diner en de prachtige zonsondergang.

Dag 2
Na het ontbijt wordt de eerste duik gemaakt bij  Twin Barges, daarna varen we door naar Lighthouse, Na de lunch is het tijd om wat te relaxen voor je de 2e duik gaat maken bij  Cap Ternay, de beste hard koraalformatie rondom  Mahé. Diner en overnachting in het Marine Park.

Dag 3
Een vroege ochtendduik bij Cap Ternay East en daarna op weg naar een duik in Sharks Bank, tussen  Mahé Island en Silhouette Island, deze  locatie draagt met eer haar naam! In de namiddag aankomst in Praslin, relaxen op  Anse Lazio Beach, diner en overnachting in Praslin.

Seychellen Cruise Map

Dag 4
De eerste duik van de dag bij Bobby Island, daarna op weg naar  Vallée de Mai , een UNESCO world Heritage Site met een uitzonderlijke flora en fauna. In de namiddag maak je een duik bij Point Rouge. Je gaat genieten van een  BBQ op Curieuse Island, de woonplaats van flinke aantallen schildpadden. Maak een wandeling naar  Doctors House aan de andere kant van het eiland waar een fantastisch strand op je ligt te wachten. Diner en overnachting in Curieuse Bay.

Dag 5
Island hopping: ‘s morgens naar het zuidelijkste puntje van  Marianne island voor een duik met hopelijk grijze rifhaaien, die hier vaak gespot worden. In de middag varen naar  Grande Soeur en Petite Soeur Islands voor de duik bij Sister Bank. Diner en overnachting bij  Sister Islands.

Dag 6
In de ochtend varen we naar de duiklocatie Ave Maria.  We bezoeken La Digue Island waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan, het vervoer per ossenkar, traditionele architectuur en adembenemende stranden, Anse Sourse D’Argent is een absolute must. Je maakt een late middagduik bij  Channel Rocks. Diner en overnachting bij La Digue.

Dag 7
In de vroege ochtend op weg naar  Round Island voor de eerste duik van de dag. Na de duik op weg naar  Mahé Island. Tijdens de oversteek ga je een duik maken bij  Brissaire, tussen Mahe en Praslin In de middag aankomst bij   St. Anne Marine park, voor verblijf aan het mooie strand, Diner en overnachting bij  Quai in Angel Fish Marina.

Dag 8
Vertrek vanaf het schip naar het hotel voor de laatste nacht in de Seychellen.

Inclusief

Prijs vanaf 3135,00 p.p. , gebaseerd op verblijf met 2 personen

 • Vlucht Amsterdam - Seychellen v.v.
 • Transfers Airport / Hotel / boot
 • 7 nachten (gedeelde) Double cabin, badkamer ensuite, AC
 • Water, thee en koffie
 • 12 Lt aluminium tanks, lucht, lood, duikgids
 • 10 duiken
 • Snorkelen, vissen, kajakken
 • Na de liveaboard `1 nacht in een guesthouse

 

Exclusief

 • Single Cabin; op aanvraag
 • Soft drinks, alcohol en espressokoffie
 • Huur duikuitrusting (€ 10 per duik)
 • Extra duiken € 30,00 per duik, supplement nachtduik € 10,00
 • Tip voor de crew
 • Boekingskosten €20,00 per factuur

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.