Tel. 06 42161517 / 06 26734735 - duikreizen@souldivers.nl

AANGESLOTEN BIJ
Liveaboard Reizen

Indonesië: liveaboard Sulawesi

Een fantastische liveaboard naar Bunaken Marine Park, Bangka en Lembeh!

Een duikpakket met 26 duiken, duiken in kleine groepen, prachtig, gevarieerd onderwaterleven, wit zandstrand, een idyllische resort op een tropisch eiland, relaxen en genieten, dat is wat je kunt verwachten tijdens deze reis.

 


Verblijf

Het Blue Bay Divers Resort beschikt over 6 bungalows, 5 bungalows voor 2 personen en 1 bungalow heeft 2 eenpersoonskamers. Alle bungalows zijn gebouwd in de lokale Minahasa stijl en hebben een ruim balkon met een prachtig uitzicht op het strand en de Blue Bay. Genieten vanuit je hangmat!

bluebaydiveresort

Rond de bungalows vind je een plezierige bloementuin en schaduwrijke kokospalmen. Airconditioning is niet nodig, je kunt de fan aanzetten of genieten van het windje uit zee. De badkamers zijn westerse stijl maar Blue Bay wil het zoete water besparen op het eiland, je baadt je dus op de traditionele Indonesische manier, met behulp van Indonesische Mandi voor het douchen en spoelen van het toilet. De bungalows hebben een muskietennet en er zijn bad- en strandhanddoeken beschikbaar.

Ben je op zoek naar een zeer bijzonder verblijf op een tropisch eiland dan is Blue Bay Resort dè plek voor jou!

Liveaboard SunShine: Bangka en Lembeh, op basis van Vol Pension en frisdrank.
Duiken: 24 duiken – 3 duiken per dag

sunshine0

KLM Sunshine is 30 meter lang en 6,5 meter breed en er kunnen maximaal 8 – 10 duikers mee. Het schip heeft drie tweepersoonshutten op het onderste dek en twee tweepersoonshutten op het bovendek beschikbaar. Alle cabines, alsmede de salon, hebben airconditioning. Er is een restaurant, een lounge, een chill-out plek en een briefing gebied op het bovendek. Alle cabines hebben privé badkamer en toilet. Er is een oplaadgebied in de lounge voor camera's en laptops, een ruim duikdek en een nog grotere zonnedek. Je gaat 3 duiken per dag maken. Nitrox is voor gebrevetteerde duikers beschikbaar.

Duiken

Duikpakket met 26 duiken

Bunaken Marine Park
Het 75.000 hectare tellende Bunaken National Marine Park omvat vijf eilanden, waaronder de uitgedoofde vulkaan Manado Tua en het hoofdeiland Bunaken. Het park, dat bekend staat als een van de mooiste onderwaterparken ter wereld, is met de door weelderige koraalriffen en vele soorten vissen omzoomde eilanden een waar paradijs voor duikers en snorkelaars. In de onderwaterwereld rond Manado leven meer dan 4000 soorten vissen en andere creaturen en critters. Ongestoord door het massatoerisme, de kleinschalige resorts en een goede organisatie in het beschermen van het park hebben ervoor gezorgd dat de riffen in een optimale gezonde toestand verkeren. Beleef de onderwaterwereld van Bunaken Marine Park. Het eiland Bunaken is in de duikerswereld algemeen bekend om de prachtige koraalriffen. Felgekleurde vissen in alle soorten en maten, het kleine pygmeezeepaardje van 0,5 cm, slakjes, sponzen, schildpadden, haaien, dolfijnen en de zeldzame Dugongs zijn er allemaal te vinden. En dit allemaal in combinatie met een onderwaterzicht van soms wel 30 meter.

Lembeh Strait
Lembeh: iedere onderwaterfilmer, -fotograaf of -auteur heeft wel iets geschreven over de 'Straat van Lembeh', in het noordoosten op ca. 70 km van Manado, vlakbij de stad Bitung. Onder water heeft zich een grillig landschap gevormd, uitbundige, kleine koraalformaties worden afgewisseld door zandbodems. De bodem en koralen worden bewoond door vreemd onderwater gespuis, frogfishes, meterslange zeekomkommers, spookfluitvissen, zeenaalden, zeepaardjes en ga zo maar door. Lembeh is daarom ook een must, Lembeh mag je niet missen! 

Bangka
Bangka staat bekend om haar met soft corals overgroeide pinnacles en zeer bijzonder onderwaterleven o.a. het pygmee zeepaardje, talloze naaktslakken, frogfish, (blue ring) octopus, boxerkrabjes en nog veel meer, zorg dat je camera in orde is, er valt hier heel veel moois te fotograferen.

Inclusief

 Prijs vanaf € 2869,00 p.p. gebaseerd op verblijf met 2 personen, vraag ons om een prijsopgave voor de u gewenste periode.

 • Vliegticket Amsterdam – Manado - Amsterdam
 • 30 kilo ruimbagage
 • Transfer van/naar hotel
 •  5 dagen/4 nachten in Blue Bay Divers Resort, Vol Pension
 • 8 dagen/7 nachten Liveaboard SunShine, Vol Pension + frisdranken
 • Onbeperkt koffie, thee en water, frisdranken tijdens de liveaboard
 • Duikpakket met 26 duiken
 • Tank / Lucht / Lood
 • Drankjes en droge handdoeken op de boot

Exclusief

 • Visum (gratis bij aankomst Manado)
 • Marine Park Fee
 • Huur duikuitrusting
 • Extra duiken
 • Tips/Fooi
 • Alle overige uitgaven
 • Boekingskosten € 20,00 per factuur

 

Algemene voorwaarden - Aangesloten bij de SGR

Disclaimer: making copy’s, by means of photocopy, screenprinting, or any other duplication of our website or parts thereof, is prohibited without written permission from us.